Технологичен Център София

Клъстер „Зелени технологии и машиностроене“ на MAV в Щутгарт

17.04.2012
Снимка Konradin Verlag

Снимка Konradin Verlag - Иновационен форум MAV, Stuttgart-Böblingen

Щутгарт, 17 април 2012

Създаденият по инициатива и ръководен от Технологичен център София “Клъстър Зелени технологии и машиностроене” за първи път се представи на международния пазар на тазгодишния иновационен форум MAV в Щутгарт – Бьоблинген. Българските фирми – членове на клъстера бяха представени от Керстен Йон и Юрген Айзеле. Участието се осъществи по покана на Издателство Konradin, което публикува специализираното списание MAV Fachzeitschrift.

Германското списание MAV организира иновационния форум за четвърта поредна година. И този път участие взеха над 500 управители, ръководители на развойна дейност и сектор продажби на утвърдили се фирми от машиностроенето и металообработването.

За европейските компании от сектора основен приоритет в момента е запазването на пазарните позиции срещу конкуренцията на евтините производители от Азия. Затова основни акценти в изнесените на форума доклади бяха рационализацията, намаляването на енергоемкостта, оптимизирането на процесите, автоматизацията и роботизирането, и повишаването на ефективността в производството.

За българските фирми – членове на клъстера бяха създадени редица ценни контакти. Керстен Йон и Юрген Айзеле презентираха производствения потенциал на българските предприятия и възможностите им за сътрудничество с германски партньори. Същевременно беше заявен интерес от българския бизнес за закупуване на най-новите и високоефективни машини от германски производители.

През 2013 година Технологичен център София и Клъстър „Зелени технологии и машиностроене“ възнамеряват заедно със специализирано списание MAV да организират иновационен форум в България.


logo
© 2011-2012 Технологичен Център София |