Технологичен Център София

Високо технологични продукти от Габрово

27.05.2014

Посещение на ТЦС в "Габинвест"

Посещение на ТЦС в „Габинвест“

Експертна група на Технологичен център София, състояща се от Юрген Айзеле, Герхард Моор и Керстен Йон, посети фирма „Габинвест” ЕООД в Габрово. Предприятието е оборудвано с най-новите CNC машини и произвежда дървени и метални компоненти за ловни оръжия и прецизни спортни пистолети от висок клас.

Производството е изградено систематично през последните 20 години, като в момента в него са заети около 100 души. Управителят Георги Кочевски обясни, че производството е много специфично и при него се изискват както машинна обработка така и май-модерната лазерна техника и същевременно ръчна работа. Високото качество на продукцията и коректното и навременно изпълнение на доставките са основните причини предприятието днес да е доставчик на световни лидери в областта като Blaser, Mauser, Sauer и SigSauer.

„Габинвест“ предлага и собствен продукт – ловджийски нож, който също е с висок клас. Герхард Моор в качеството си на производител на висококачествени части за стругове и фрези за автомобилната и потребителската индустрия заяви вече своето желание за съвместна работа габровската фирма.


logo
© 2011-2012 Технологичен Център София |