Технологичен Център София

Сдружение за развитие на туризма в региона на Тутракан представи комбиниран туристически маршрут на Долен Дунав

10.10.2015

Изглед към р. Дунав от една от маршрутните точки

Изглед към р. Дунав от една от маршрутните точки

Сдружение за развитие на туризма – дългогодишен партньор на Технологичен център София разработи комбиниран туристически маршрут за воден, пешеходен и велотуризъм в общините Главиница, Тутракан и Сливо поле. Издадена е подробна карта на четири езика, в която се съдържа информация за отделните забележителности, места за почивка и хранене, панорамни точки, както и разстоянията между спирките от маршрута. Екип на сдружението, ръководен от Лидия Светославова, заместник-председател на сдружението, е работил в продължение на месеци за събиране на данни и снимков материал, като към картата е издадена и брошура с информация за отделните възможности за краткосрочен екологичен туризъм в региона.

В рамките на презентацията пред експерти в туристическия бранш Светославова посочи, че
новият продукт е допълнение и алтернатива на европейски велосипеден маршрут Евровело 6, който в участъка Тутракан – Силистра е добре обозначен.

Изглед към гр. Тутракан от реката

Изглед към гр. Тутракан от реката

Изготвените материали са на български, румънски, английски и немски език и са на разположение на всички заинтересовани, като могат да бъдат поискани на office@technologycenter.bg или на office@tutrakan-tourismum.eu.

Проект „Създаване на нови туристически продукти в общините Тутракан, Сливо поле и Главиница за устойчиво развитие на екологичен и риболовен туризъм» се финансира в изпълнение на МСР на МИРГ „Главиница – Тутракан – Сливо поле“ от Европейския фонд за рибарство и Република България, чрез „Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013.


logo
© 2011-2012 Технологичен Център София |