Технологичен Център София

Вторият етап на пилотния проект АКСЕЛЕРАТОР започна

11.12.2018

Вторият етап на пилотния проект Акселератор Северозападна България, изпълняван от Технологичен център София, започна успешно през уикенда от 08-09 декември. Всички 12 избрани стартапи (5 индивидуални и 7 отбора) участваха активно в събитието.

Семинарът „Как да се презентираме успешно“ беше представен от Томас Вестерхофен. Всички участници се нуждаят подобрение в тази област. Снежанка Грозданова представи инструментите за изработване на добър бизнес план.

Икономическата среда в Северозападна България е ключът към дългосрочната безопасна работа на начинаещите. Юрген Айселе (управител на Технологичен център София) представи данни и анализи от Северозападна България. Допълнителни учебни единици на този първи уикенд на семинара бяха избягването на грешки при проектирането на уебсайта, използването на електронни медии и контрола на външния вид на компанията. Създаването на личен профил трябваше да помогне на участниците да открият своите силни и слаби страни.

Три традиционни бизнес идеи в областта на туризма се събраха заедно с брокер на туристически оферти. Трима участници идват от индустриалното производство и един от сектора на услугите. Други 4 стартиращи фирми са съсредоточени върху ИТ. До следващия уикенд на семинара участниците ще могат да изяснят и усъвършенстват своите идеи.

На 25 януари Технологичният център София ще покани някои заинтересовани страни от Северозападна България, а най-добрите стартери ще представят своите идеи.


logo
© 2011-2012 Технологичен Център София |